• Programma van 3 dagen, telkens van 9u tot 16u
    Zie uurrooster
  • Roeselare

Doelpubliek

Medewerkers en leidinggevenden uit gezondheids- en welzijnszorg die met veel engagement en goesting de openhartige dialoog over dilemma’s willen aangaan.

Meer info

In de module leer je hoe je met de dialoogsleutels aan de slag kunt gaan met alle betrokkenen bij dilemma’s in je zorg. Zo kan je perspectieven ontwikkelen om met dilemma’s om te gaan op een verbindende manier.

·       9 mei 2023: ontdekken wat er bij dilemma’s op het spel staat (Linus Vanlaere)

We staan stil bij de verschillende gezichtspunten of ethische perspectieven op dilemma’s. We zoomen in op het relationele perspectief van zorgethiek en schetsen de dialoogsleutels vanuit concrete casus.

·       23 mei 2023: oefenen van de dialoogsleutels in het omgaan met emoties (Dorine Sabbe & Linus Vanlaere)

We verdiepen de dialoogsleutels aan de hand van eigen ervaringen (voormiddag). We bespreken de rol die de dialoogsleutels spelen bij het in gesprek brengen van lastige emoties die altijd spelen bij dilemma’s (namiddag).

·       13 juni 2023: verder groeien in verbindend communiceren rond dilemma’s (Elise Vanderdonck, Dorine Sabbe & Linus Vanlaere)

We ontdekken hoe verbindende communicatie helpt bij de dialoog rond dilemma’s (voormiddag) en hoe je in je omgeving de juiste randvoorwaarden creëert om die dialoog aan te gaan (namiddag).

Inschrijven

Bedrijfsinfo